House in Raynes Park

Building: Semi-detached house
Description: This project comprised the complete refurbishment and extension of a three-storey house in the Southwest of London.
The focus of the improvements was on adapting the existing dark kitchen and living room in the back of the house by merging them into one large living area and creating a visual link from the front door to the rear garden. The kitchen is now located in the former living area, opening directly into the luminous new extension with high ceilings, large rooflight and full-width external sliding doors that connect the interior with the rear raised patio and garden. One corner of the living space can be separated into a TV room by pulling out concealed sliding doors.
On the first floor, the layout was improved to include two front bedrooms and a master bedroom suite with views over the rear garden.
The loft was redesigned to include a rear dormer, new staircase, two bedrooms, shower room and higher ceilings. New rooflights bring light into the loft front spaces and into the stairwell.